Müdürün Mesajı
Sevgili Öğrencilerimiz;
Batman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuza hoş geldiniz!

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz 1993-1994 eğitim öğretim yılında Dicle Üniversitesine bağlı olarak açılmıştır. 28 Mayıs 2007 tarihinde Batman Üniversitesinin kurulmasıyla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz Batman Üniversitesine bağlanmıştır. Kurulduğu günden beri Meslek Yüksekokulumuzda, farklı sağlık mesleği alanlarında nitelikli sağlık teknikerleri yetiştirilmektedir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en gözde şehirlerinden biri olan Batman’da, Batman Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olan Meslek Yüksekokulumuz, alanında uzman ve deneyimli öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve yaygın uygulama olanakları ile Üniversitemizde önemli çalışmaların yapıldığı bir meslek yüksekokuldur. Meslek Yüksekokulumuzda 5 farklı bölüm (Dişçilik Hizmetleri Bölümü, Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü, Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü, Tıbbi Hizmetler ve Tekniker Bölümü ve Yönetim ve Organizasyon Bölümü) ve aktif 7 programda (Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı, Fizyoterapi Programı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı, Yaşlı Bakım Programı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, Optisyenlik Programı ve İlk ve Acil Yardım Programı), toplamda yaklaşık 2500’den fazla öğrenci ile eğitim ve öğretime devam edilmektedir.

Meslek Yüksekokulumuzda, meslek eğitiminde akademik gelişim ile birlikte, öğrencilerimizle etkileşimi önemsenmekte, öğrenciler en önemli paydaş olarak kabul edilmekte, kısacası öğrenci merkezli bir eğitim hedeflenmektedir. Bu bağlamda, öğrencilerimiz Meslek Yüksekokulu Yöneticileri ile randevusuz görüşebilmekte ve Danışman Öğretim Elemanlarıyla danışmanlık saatlerinde görüşebilme imkânına sahiptirler.

Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri, 2 yıllık eğitim öğretim dönemleri içerisinde yoğun teorik ve pratik uygulamaların yanında yaz döneminde 30 iş günü mesleki yaz stajı yapmaktadırlar. Okulumuzda 4 yarıyılda sağlanan teorik ve mesleki uygulamalı örgün eğitim öğretim sayesinde bir meslek sahibi olarak hayata atılıp iş sahibi olma fırsatını yakalayacaksınız.

Sevgili Gençler;
Batman’da ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda geçireceğiniz eğitim sürecinde başarılar diler, sağlık ve mutluluk dolu günler dilerim.
 


    Doç. Dr. Şerif RÜZGAR
Meslek Yüksekokulu Müdürü